Vučić premašio Zelenskog u broju pregleda: Govor predsednika Srbije veoma zapažen na kanalu UN

Aleksandar Vučić
Izvor: Instagram

Kakav je utisak ostavio govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija najbolje svedoči podatak da je njegov nastup imao više pregleda na zvaničnom kanalu svetske organizacije nego obraćanje ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog, koji je danima najavljivan pompenzno kao "glavna zvezda" sesije, prenose Večernje novosti. 

Kako se navodi, očigledno je da su Vučićeve teze oslonjene na stav da je odbrana međunarodnog prava, koje su velike sile surovo pogazile, jedina slamka spasa za preživljavanje malih država i poslednji bedem protiv urušavanja planetarnog poretka, naišle na dobar prijem kod gledalaca širom sveta.

U tekstu se dodaje da je njegov iskren govor u kojem je podsetio i na licemerje Zapada koji je dva puta brutalno pogazio teritorijalni integritet Srbije, dok se istovremeno brinu za celovitost Ukrajine, izazvao i salvu pozitivnih komentara.

Osim toga, njegove stavove iznete na Ist Riveru retvitovali su na "Tviteru" i mnogi popularni američki blogeri.

Na društvenim mrežama korisnici iz Afrike, Azije, Nemačke, ali i Hrvatske podržali su govor Vučića, a mnogi su ocenili da se radi o jednom od najboljih govora.

"Kao Nemac, želeo bih da imamo takvog kancelara", "Ovo je hrabar i iskren čovek", "Sviđa mi se ovaj predsednik. Drugi samo pokazuju koliko su moćni i prete", "Kakav lider. Da ima više takvih kao što ste vi svet bi bio bolji", su samo neki od komentara na društvenim mrežama.