Iglji Hasani u Crnoj Gori: Dalje unapređenje prijateljskih veza Tirane i Podgorice 

Iglji Hasani i Jakov Milatović
Izvor: "X"

Ministar spoljnih poslova Albanije boravi u poseti Crnoj Gori, gde je razgovarao sa predsednikom te zemlje Jakovom Milatovićem, potpredsednikom Vlade Crne Gore Nikom Đeljošajem i šefom crnogorske diplomatije Filipom Ivanovićem.

Hasani je na društvenoj mreži "X" poručio da će Albanija i Crna Gora, kao dobri susedi, saveznici i partneri, nastaviti da unapređuju saradnju, te da ostaju posvećene miru i stabilnosti u regionu.

"Srdačan prijem predsednika Crne Gore Jakova Milatovića u Podgorici. Razmenili smo stavove o čvrstim vezama između naših zemalja, ističući intenziviranje političkog dijaloga i našu zajedničku posvećenost negovanju mira, bezbednosti i stabilnosti regiona ka našem zajedničkom putu evropskih integracija", naveo je Hasani.

Hasani se sastao i sa potpredsednikom crnogorske vlade Nikom Đeljošajem.

"Fokusirali smo se na opipljive projekte između naših zemalja u infrastrukturi, energetici, pograničnim oblastima, obrazovanju, kulturi i nauci", dodao je Hasani.

Prethodno, Hasani je razgovarao sa crnogorskim kolegom Filipom Ivanovićem o strategijama za dalje unapređenje prijateljskih veza između Albanije i Crne Gore.

"Kao dobri susedi, saveznici i partneri, nastavićemo našu posvećenost unapređenju saradnje u različitim oblastima kao što su infrastruktura, energetika, obrazovanje, kultura i nauka. Izgradnja mosta preko reke Bojane i Jadransko-jonske magistrale ključni su strateški prioriteti koji će podstaći regionalnu integraciju i transformisati ekonomsku perspektivu čitavog regiona", napisao je Hasani.