Milivojević: Inauguracija Milatovića predstavlja kraj antisrpske politike u Podgorici

zoran milivojević
Izvor: Kurir

Karijerni diplomata Zoran Milivojević ocenio je danas da inauguracija novog predsednika Crne Gore Jakova Milatovića predstavlja kraj antisrpske politike u Podgorici i novi ambijent za punu normalizaciju odnosa i vraćanje na onaj nivo koji zaslužuju dve susedne države, prenosi Pink.

Milivojević za Tanjug kaže da je inauguracijom Milatovića poslata poruka da je Crnoj Gori u prvom planu da svoje odnose u regionu dovede u normalnu poziciju, kao i da će političkim promenama u Crnoj Gori odnosi u regionu i u susedstvu biti na nivou interesa Crne Gore.

Dodaje da su u prvom planu bili odnosi sa Beogradom i da je za očekivati da će nakon izbora nastati prostor za normalizaciju srpsko-crnogorskih odnosa.

"Inauguracija Milatovića predstavlja kraj antisrpske politike u Podgorici i novi ambijent za punu normalizaciju tih odnosa i za vraćanje na onaj nivo koji zaslužuju ne samo dve susedne države nego i dva bratska naroda", kazao je Milatović.

Smatra da Milatović nastupa u istom duhu kao i premijer Crne Gore Dritan Abazović, koji je najavio da će se Crna Gora priključiti Otvorenom Balkanu što je, kako kaže, za očekivati jer je to mehanizam koji jedini proizvodi rezultate i pruža perspektivu zemljama u regionu da prevladaju situaciju, da izbegnu moguće teže posledice i ekonomske krize.

"Crna Gora je u svakom slučaju dobrodošla i time bi se zatvorio taj krug, imajući u vidu ovaj trougao Srbija, Severna Makedonija i Albanija, sa Crnom Gorom bi se taj krug zatvorio, i onda bi te četiri slobode, ta prohodnost robe, usluga, ljudi, bi bila mnogo frekventnija i dostupnija, i mislim da bi funkcija Otvorenog Balkana dobila još više na izražaju, a dobit za zemlje bi bila dugoročno pozitivna", rekao je.