Uljarević: Počela takmičenja u okružnim ligama na Kosovu

Stadion u Žitkovicu na kojem igra Trepča
Izvor: © Kosovo Online

Nova takmičarska sezona u okružnim ligama na Kosovu počela je, a tri teritorijalna saveza organizovala su tri okružne lige i to Okružnu ligu Кosovskog Pomoravlja, Okružnu ligu Кosovske Mitrovice i Кosovsku okružnu ligu.

Kako je za Kosovo onlajn rekao predsednik Fudbalskog saveza Kosovo i Metohije Igor Uljarević, proteklog vikenda su odigrane tri utakmice u okviru Okružne lige Kosovskog Pomoravlja koja je ove godine i najbrojnija.

„Okružna liga Кosovskog Pomoravlja je ove godine najbrojnija i broji ukupno sedam ekipa sa teritorije celog Pomoravlja. Kao i prethodnih godina, pobednik ove lige boriće se u baražu za plasman u Zonu "Jug" sa prvoplasiranim iz Кosovske okružne lige“, rekao je Uljarević.

On je naglasio da su zbog celokupne situacije na severu Kosova u poslednje vreme, predstavnici klubova Кosovskomitrovačkog okruga odlučili da se početak sezone 2021/22 prolongira za proleće 2022. godine. „Datum početka biće određen na konferenciji klubova koja će se održati februara 2022. godine“, rekao je Uljarević.

Prema njegovim rečima, u Okružnoj ligi Кosovske Mitrovice, ove godine nadmetaće se šest ekipa, gde će prvoplasirani igrati baraž za popunu Šumadijsko-Raške zone.

„Кosovska okružna liga startovala je prošlog vikendu. Tu će se ove godine takmičiti pet ekipa, koje će se boriti za prvo mesto i baraž čime se obezbeđuje mesto u Zoni "Jug", kaže Uljarević.

Prvo čovek FS KiM ističe da će ove sezone, u  višim rangovima takmičenja, svoje umeće pokazati tri predstavika sa Kosova.

“FK Mokra Gora iz Zubinog Potoka i Polet 1980 iz Lapljeg Sela igraće u zonama (4. rang takmičenja). Кao član Šumadijsko-Raške zone, Mokra Gora će i ove godine pokušati da se domogne plasmana u veći rang, dok će fudbaleri Poleta 1980 nastupati u Zoni "Jug". U Srpskoj ligi, grupa "Zapad" (3. rang takmičenja) Trepča iz Кosovske Mitrovice igraće treću sezonu zaredom i time će biti najbolji predstavnik klubova sa Кosova i Metohije”, zaključio je Uljarević.