Broj otrovanih u Mališevu porastao na 158, ali situacija pod kontrolom

Lekari
Izvor: Reporteri

Broj otrovanih brzom hranom u Mališevu porastao je na 158, ali je situacija pod kontrolom i kontinuirano je nadziru nadležni organi, saopšteno je iz te opštine.

"Broj otrovanih je porastao na 158 slučajeva, ali je situacija pod kontrolom i kontinuirano je nadziru nadležni organi. Uprkos povećanju broja otrovanih, situacija je pod punom kontrolom i preduzete su sve mere da se obezbede neophodne zdravstvene usluge", navodi se u saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici opštine Mališevo.

Direktor Glavnog porodičnog medicinskog centra u ovoj opštini Afrim Krasnići rekao je ranije danas za Kohu da zdravstveno stanje pacijanata "nije previše loše, ali nije dobro", te da raste broj nih koji se žale na stomačne tegobe.

"Pošto imaju povraćanje, dijareju, temperaturu, svi traže medicinsku pomoć", rekao je Krasnići.

Od ovih otrovanih, 35 pacijenata se zadržano na lečenju u prizrenskoj bolnici, dok je 12 na hospitalizovano u Univerzitetskom kliničkom centru Kosova u Prištini.

Agencija za hranu i veterinu zatvorila je lokal gde su, kako se sumnja, otrovani građani kupovali hranu.

Portparol Agencije Ljamir Tači je tokom dana na konferenciji za novinare rekao da je „iz pregleda koji su obavljeni na tom lokalitetu uočeno da je opšte tehničko, sanitarno i higijensko stanje na lošem nivou, kao i da su pronađeni proizvodi bez porekla“.