Nemačka humanitarna agencija donirala medicinsku opremu Domu zdravlja u Gračanici

Donacija nemačke humanitarne organizacije Domu zdravlja u Gračanici
Izvor: Opština Gračanica

Nemačka humanitarna agencija "Aktion Deutschland Hilft – ADH" donirala je Domu zdravlja u Gračanici vrednu medicinsku opremu, zahvaljujući saradnji između nemačke nevladine organizacije ASB i Opštine Gračanica.

Кako je saopšteno iz Opštine Gračanica, u cilju efikasnijeg suočavanja sa pandemijom kovida-19, humanitarna agencija ADH je za gračanički Dom zdravlja obezbedila medicinsku opremu u vrednosti od 10.500 evra.

Dom zdravlja je dobio inhalator, sterilizatore, EКG aparat, koncetrator kiseonika, boce kiseonika, pulsne oksimetre, monitor i kolica.

Opremu je primio direktor odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu pri opštini Gračanica Aleksandar Popović, a potom je predao direktorki Doma zdravlja u Gračanici Mirjani Dimitrijević. Direktor Popović je zahvalio donatorima na vrednoj opremi koja će dodatno doprineti poboljšanju zdravstvene zaštite.

Popović je istakao da odeljenje za zdravstvo konstantno, u skladu sa mogućnostima, pomaže zdravstveni sistem, te da je u tom smislu i svaka pomoć dobrodošla, posebno u vreme koronavirusa jer doprinosi efikasnijem reagovanju i zaštiti od pandemije.