Marinković: Poređenje Vučića sa fašistom hrvatskih medija je autoprojekcija

Vladimir Marinković
Izvor: Pink.rs

Član Glavnog odbora SNS Vladimir Marinković osudio je napade hrvatskog časopisa ,,Expres” na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i ocenio da su tvrdnje da se Hrvatska nalazi između tri mini fašizma, nedopustive.

Marinković je istakao da je sramno to što je hrvatski magazin Vučića predstavio kao fašistu sa aluzijama na lik i delo Adolfa Hitlera.

"Zapitajmo se, u kakvom vremenu živimo, koliko smo uznapredovali kao nacije u kolektivnoj svesti kada je jednom čoveku zabranjeno da poseti mesto na kom su njegovi preci stradali i koliko će nam još vremena biti potrebno da istini pogledamo u oči i konačno krenemo tako svesni napred", poručio je on.

Prema njegovim rečima, naslovna strana hrvatskog lista je autoprojekcija.

"Vučić je sve ono sto oni nisu, a bednom propagandom pokušavaju da zatrpaju sve ono sto su isti takvi kao oni radili tokom Drugog svetskog rata pokušavajući da zatrpaju narod samo zato što su Srbi i što su pravoslavne vere. Glavna meta je Vučić zato sto je i glavni opominjac koji nikada neće prestati da podseća na istinu koju ni on ali i naš narod neće zaboraviti niti oprostiti", izjavio je Marinković.