Mehaj: Lažne vesti o navodnom kretanju trupa KBS u Zubin Potoku

Armend Mehaj
Izvor: Kosovapress

Ministar odbrane Kosova Armend Mehaj oglasio se na Fejsbuku, navevši da Ministarstvo odbrane demantuje "lažnu vest koja kruži pojedinim srpskim medijima o navodnom kretanju trupa KBS na području opštine Zubin Potok".

Mehaj je istakao da "Ministarstvo odbrane demantuje lažnu vest koja kruži pojedinim srpskim medijima o navodnom kretanju trupa KBS na području opštine Zubin Potok".

"Ove lažne vesti nazivamo opasnim dezinformacijama usmerenim na stvaranje klime tenzija i tendenciju da se ošteti imidž Republike Kosovo i KBS na međunarodnom nivou, ali zaista naši građani bez obzira na etničku pripadnost razumeju rotektivna ulogu KBS i očito je jasno takođe i geografski prostor koji Vojska Republike Kosovo, zajedno sa međunarodnim partnerima, obuhvata, odnosno svaki kutak zemlje.

Kako je naveo, "Ministarstvo odbrane i KBS, sve obuke i operativne aktivnosti, realizuje u saradnji i koordinaciji sa lokalnim i međunarodnim organima, odnosno KFOR-om u skladu sa našim ustavnim i zakonskim mandatima".

"Pozivamo sve građane zemlje, posebno građane severnog dijela zemlje, da ne padaju na dezinformacije i lažne vesti pokrenute u mračnim namerama. Ministarstvo odbrane sa KBS su i uvek će biti na usluzi svim građanima države".