Drecun: Kurti do të shtojë terrorin ndaj serbëve

Milovan Drecun
Burim: Print Screen

Kryetari i Komisionit Parlamentar për Kosovë dhe Metohi, Millovan Drecun, tha se ngjarjet e fundit në veri të KdheM, në të cilat humbën shumë jetë, janë rezultat i terrorit të tmerrshëm të regjimit të Kurtit.

Kurti, thotë ai, jo vetëm që do të vazhdojë por edhe do të intensifikojë terrorin, i cili tashmë shihet me pretekstin e kryerjes së një lloj hetimi.

Shqiptarët ekstremë, të motivuar nga politika e Kurtit ndaj serbëve, po ashtu u inkurajuan të sulmojnë popullin serb, theksoi Drecun.

Drecun tregon se Kurti tani po e shfrytëzon këtë situatë për të realizuar qëllimet e tij.

“Ata filluan menjëherë një fushatë sistematike në nivelin e brendshëm, për të treguar se është një grup terrorist, për ta lidhur atë me Beogradin dhe në të njëjtën kohë ata po përgatisin një sulm ndaj listës Srpska”, tha Drecun për RTS.

Kjo do të thotë, thotë Drecun, se në periudhën e ardhshme do të ketë kërkesa për ndalimin e veprimtarisë së Listës Serbe, për të penguar pjesëmarrjen e saj në zgjedhjet e ardhshme për të eliminuar nga skena politike e Prishtinës  faktorin e bashkimit serb dhe lidhjes me Beogradin.