Goran Radosavljeviq: Perëndimi nuk do ta pranojë kurrë të vërtetën për Reçakun

Goran Radosavljević
Burim: Print Screen

Nuk kishte civilë në Reçak dhe aksioni i policisë eliminoi një grup terrorist që përbënte një kërcënim të madh si për civilët ashtu edhe për policinë, tha për RTS gjenerali i pensionuar i policisë Goran Radosavljeviq, duke theksuar se të gjithë e dinë të vërtetën për Reçakun, por Perëndimi nuk do ta pranojë kurrë që veprimi i policisë ishte legjitim.

Radosavljeviq theksoi se aksioni policor ishte planifikuar në bazë të dhënave operative dhe ngjarjeve në terren.

“Gjithçka ishte e përgatitur për një kohë të gjatë, ai fshat ishte etnikisht i pastër, në të nuk kishte serb, por ne kishim informacion të mjaftueshëm për të kryer aksionin, ne e vëzhguam fshatin, dhe e dinim se në të nuk kishte civilë, por se në një shtëpi dhe në shkollën e fshatit Reçak ishin vendosur vetëm terroristë, ata prisnin ardhjen tonë, por nuk e dinin se kur”, tha Radosavljeviq.

Fakti që policia nuk ka siguruar vendin e ngjarjes, pohon ai, nuk ka ndikuar në vetë operacionin.

"Sa i përket pasojave, RFJ-ja do të ishte bombarduar edhe pa të. Është vetëm një nga lëshimet që vendi nuk u sigurua, policia u largua nga fshati dhe nuk mund të pretendoj se kush është përgjegjës. Në vetë operacionin, u likuidua një grup i madh terrorist, i cili përbënte kërcënim si për civilët ashtu edhe për policinë që po udhëtonin në rrugën për në Ferizaj”, tha ish-gjenerali i policisë.

Sipas tij, shefi i misionit verifikues, William Walker, ka hyrë në Reçak me terroristët gjatë natës, ku kanë sjellë trupa nga vende të tjera.

“Ne e kishim të qartë se ishte një montazh që do të rezultonte me bombardimin e vendit, por që tashmë pritej. Të vërtetën e dinë të gjithë që nga dita e parë, megjithatë Perëndimi nuk do ta pranojë kurrë se aksioni i policisë ishte legjitim. Nuk kishim frikë as atëherë e as më pas, sepse e dinim që punonim për vendin tonë”, përfundoi gjenerali i policisë në pension.