Në kalanë e Zveçanit sërish valëvitet trengjyrëshi serb

Zvečanska tvrđava, zastava
Burim: Kosovo Online

Flamuri serb po valëvitet sërish në kalanë mesjetare në Zveçan, pasi persona të panjohur e kanë rrëzuar atë gjatë natës së kaluar.

Direku me trengjyrëshin serb është hequr gjatë natës. Flamuri u vendos sërish pasdite, në vendin ku kishte qenë në të gjitha vitet e mëparshme.

Kjo ishte një tjetër në serinë e heqjeve të simboleve serbe nga veriu i Kosovës gjatë javëve të fundit. Së fundmi, ministri i Punëve të Brendshme, Dzheljaj Sveçlja dhe ai i Vetëqeverisjes Lokale, Eljbert Krasnići, kanë hequr dy billborde në veri, njërin me flamurin serb dhe tjetrin me qytetarë nderi të Zveçanit.