Zyra për KdheM: Bombë në oborrin e familjes Gjuziq pranë Vitës, vazhdim i frikësimit

Ručna romba u drvorištu porodice Đuzić iz sela Mogila kod Vitine
Burim: Privatna arhiva

Zyra për Kosovë dhe Metohi ka njoftuar se familjes së Ivica Gjuziqit nga fshati Mogillë afër Vitisë i është vendosur një granatë dore në oborrin e shtëpisë së tyre dhe vetëm për fat nuk ka pasur pasoja të rënda, gjë që vazhdon përndjekja dhe frikësimi i popullit serb nga regjimi i kryeministrit të Kosovës Albin Kurti.

Në njoftim thuhet se familja Gjuziq ka qenë në shënjestër të shqiptarëve vendas për një kohë të gjatë dhe se djali i Ivicës, Boban Gjuziq, në fillim të vitit të kaluar është sulmuar dhe therur me thikë nga një grup të rinjsh shqiptarë dhe tani ata janë gjetur nën një sulm të ri.

“Po flasim për frikësime dhe presione të reja ndaj serbëve që të largohen nga pragu e tyre, në mënyrë që të realizohet ëndrra e krijuesit të persekutimit të tij ndaj popullit serb, Albin Kurti, për pastrimin etnik të zonës së KdheM. Megjithatë, Gjuziqët ende po u rezistojnë të gjitha sulmeve dhe janë të vendosur të qëndrojnë në të vetën”, thekson nga Zyra.

Ata shtojnë se Beogradi insiston në mbrojtjen e popullit serb dhe kërkon nga institucionet që kanë mandat të sigurojnë jetën e sigurt të serbëve në Kosovë, të rrisin vëmendjen në terren dhe që autoritetet kompetente të ndjekin penalisht ata që janë përgjegjës për sulmet me motive etnike ndaj serbëve.

“Populli serb në KdheM i ka mbijetuar historisë dhe sprovave më të vështira se provokimet e qëllimshme të Albin Kurtit, kështu që do të mbijetojnë në vatrat e tyre shekullore edhe pas mizorisë dhe terrorit të tij”, përfundon deklarata e Zyrës për KdheM.