Andriq Rakiq: Të gjithë janë gati për zgjedhje, vetëm Kurti nuk ka vullnet për të dhënë dorëheqje

Milica Andrić Rakić
Burim: Kosovo Online

Menaxherja e programit të OJQ, Nisma Shoqerore, Millica Andriq Rakiq, vlerëson se kryeministri i Kosovës Albin Kurti e ka siguruar popullaritetin e tij në mesin e votuesve duke mos dërguar në Gjykatën Kushtetuese draftin evropian të statutit të Bashkësisë së Komunave Serbe, edhe pse aleatët perëndimorë kërkuan si kusht që në seancën e djeshme të Komitetit të Ministrave të Këshillit të Evropës, Kosova të pranohej në atë organizatë.

“Ky është momenti që ai të shpallë zgjedhje, por nuk ka vullnet për të dhënë dorëheqje dhe opozita nuk është e gatshme t'i bëjë një nder dhe të shpërndajë Kuvendin. Është një lloj mini-luleje mes Kurtit dhe opozitës, por të gjithë aktualisht janë gati për zgjedhje dhe i presin më së voni deri në verë”, tha Andriq Rakiq për Kosovo online.

Ajo shton se vendimi i Kurtit për të mos dërguar draftin në gjykatë siguroi imazhin e tij si një lider sovran dhe pa kompromis, i cili nuk lejon që fuqitë e huaja të ndërhyjnë në disa çështje të brendshme dhe se si do të duket Kosova në të ardhmen.

“Baza e tij elektorale është e përqendruar në atë lloj sovraniteti ekstrem, domethënë që dikush që është në krye të vendit mund të marrë vendime pavarësisht se çfarë i thotë kushdo në botën globale. Kjo logjikë është pak izolacioniste, por është e njohur në bazën e tij zgjedhore. Ai mund të ketë probleme me ata votues që fitoi për shkak të premtimit të tij për të luftuar korrupsionin. Kjo nuk është një lëvizje që përfshin të gjithë votuesit e tij dhe ka mundësi që disa prej tyre të tërhiqen ditën e votimit dhe të mos e mbështesin për shkak të tendencave tepër izoluese, por mendoj se do të mjaftojë që ai të qëndrojë nën 50 për qind”, deklaron Andriq Rakiq.